Det röda året - Emma Steinwall

Det röda året

Det röda året (Hoi Förlag) finns att köpa i bokhandeln och näthandeln, även som ljudbok och e-bok. Mer om handlingen och även ett axplock av recensioner hittar du längre ner!

adlibris.se/det röda året
bokus.se/det röda året
akademibokhandeln.se/det röda året

Kommer det fler? Självklart gör det det. Nästa roman Solitär är snart redo att flyga. Läs mer om författarskapet och mina romaner nedan.

Recensioner

Det röda året uppmärksammades med en recension med högsta betyg (5 = briljant) av Svensk Bibliotekstjänst:
”För den som älskar relationsdrama är detta drömboken och för alla andra är det dags att ge genren en chans.”
Lektör Jennie Forsberg, BTJ-häftet nr 8, 2021 (Utdrag)

”Det här är Emmas debutroman och vilken debut! Wow! Språket, den röda tråden, allt var perfekt! Eftersom kapitlen är indelade efter personerna fick jag som läsare stor inblick i de olika personligheterna: deras tankar, brister och känslor. Det känns nu, efter att ha läst klart boken, att jag lärde känna dem alla och att jag gärna skulle vara en del av denna härliga familj. Det finns bara ett minus – boken är slut och jag vill ju veta hur allt ska fortsätta. Jag HOPPAS på en fortsättning!”
Jojjes bokbubbla, bokrecensent Instagram

”Författaren Emma Steinwall är en god berättare med känsla för detaljer. Genom intelligens, humor och förmågan att knivskarpt beskriva relationer och mänskligt beteende gör hon sin debutroman Det röda året till en verklig läsupplevelse. Missa inte denna bok!”
Läsarrecension, bokus.se

”Boken tog slut för fort, ville fortsätta läsa om denna familj. Här gick dramakurvorna upp och ner på ett positivt sätt, hade ett enkelt språk som jag tyckte om. Rekommenderar denna varmt!”
Agnethas boktips, bokrecensent Instagram

Om handlingen

Födda på samma dag är kusinerna Sarah och Mirjam nära som tvillingar, fastän de på många sätt är varandras motsatser. Mirjam är orädd och impulsiv, Sarah hämmas av förnuft och normer. Men en sak har de gemensamt – de berättar inte om allt.

När det visar sig att även andra i deras svenskjudiska familj bär på dolda sanningar blir det början på ett händelserikt år för dem alla. Hemligheterna komplicerar tillvaron mer och mer, och när både vänskap och kärlek hotas måste de våga öppna sig. Men för att kunna vara ärlig mot andra, behöver man först vara sann mot sig själv.

Det röda året är en berättelse om tystnad och uppriktighet, men framför allt om mod att förändra. Vi följer en familj i Göteborg under ett händelserikt år av kärlek och sorg, men också skratt, längtan och innerlig vänskap.

Om mitt författarskap

Även om mina berättelser är fiktiva, är de självklart inspirerade av min vardag och verklighet. Jag vill skapa igenkänning, lyfta de små fula känslorna man inte är så stolt över men som alla har, och skriva ärligt och berörande om relationer. Jag vill visa hur familjerelationer kan vara starka och fantastiska men också krävande och respektlösa.

Kärlek och sorg har haft en stor och avgörande plats i mitt liv och det präglar mycket av det jag skriver. Jag fascineras också av människor som har mod att förändra sin tillvaro, som vågar göra om och göra rätt. Men framför allt vill jag locka till skratt i läsningen – att läsa ska vara avkoppling, och jag vill berätta i en lättsam form utan att tappa i substans.

Nu jobbar jag på min andra berättelse, som är helt fristående och har arbetsnamnet Solitär. Även denna handlar om relationer, men bygger på temat skuld. Den tar upp svåra beslut, känslan av ensamhet och längtan efter att vara sann mot sig själv.

Min plan är att därefter skriva fortsättningen på Det röda året – fyra år senare…

Följ mitt författarskap på facebookprofilen Emma Steinwall Författare.