POLITIK

Riksdagskandidat för Centerpartiet 2022

Sommaren 2021 blev jag aktiv medlem i Centerpartiet. Nu är jag ledamot i styrelsen för Centerpartiet Varberg, och Hallands kandidat nr 4 på riksdagslistan inför valet 2022. Varför?

Motivationen

Den växte sig starkare genom åren; känslan av att vi aktivt måste värna om den svenska demokratin. Sedan viljan att vara med och påverka hur vi gör det.

Och plötsligt fanns möjligheten att titta upp från vardagskarusellen och välja en ny väg. Att Centerpartiet var laget jag ville spela i var självklart. Jag har alltid röstat utifrån värderingar, och så som Centerpartiet håller kvar vid sin socialliberala linje, trots den numera ensamma mittpositionen – det får min respekt och min röst. Jag vill förvalta förtroendet jag fått i form av en kandidatur, genom att vara en ambassadör för Centerpartiets politik.

Jag kan inte luta mig mot politisk erfarenhet. Men jag kan bidra med kunskap, engagemang och passion för samhällsfrågor. Och inom partiet möter jag ett intresse för idéer och en vilja till utveckling och lärande. Det stärker känslan av att varje medlem har en röst som räknas.

Kandidaturen & hjärtefrågorna

Folkhälsa blev snabbt min hjärtefråga. Trygga människor som känner delaktighet och mår bra, har bättre förutsättningar till ett rikt och kreativt liv. De har sällan behov av att kasta sten, näthata eller leva på bidrag för att man kan. De orkar bry sig om hur det går för planeten och medmänniskorna.

Jag vill driva ett konkret arbete med våra antagna folkhälsomål.  Parallellt med ett massivt förebyggande arbete för god hälsa på individnivå, ska vi också förändra på gruppnivå och samhällsnivå. En god folkhälsa innebär både ett högt snittvärde av de faktorer som mäter folkhälsan, men också rimliga skillnader mellan olika grupper i samhället. En god folkhälsa innebär alltså en jämlik folkhälsa.

Men det finns självklart fler områden som jag brinner lite extra för. Vad jag vill arbeta för, och vad jag verkligen sympatiserar med inom Centerpartiet, kommer jag att dela här och i mina sociala kanaler löpande inför valet.

Har du frågor till mig? Har du tankar att dela, eller önskemål om vart vi ska styra Sverige politiskt? Skriv till mig och jag lyssnar och svarar. Jag tror mer på dialog än debatt, och det är så jag kommer att kommunicera.

“Den växte sig starkare genom åren; känslan av att vi aktivt måste värna om den svenska demokratin. Och sedan viljan att vara med och påverka hur vi gör det.”

Läs mer

Det här vill jag jobba för

Inför valet kommer här att fyllas på med bloggar och filmer där jag berättar mer om vad jag vill förändra och bidra med.