EMMA STEINWALL

Passion för ord

Jag heter Emma Steinwall och är debuterande författare. Genom Word by Steinwall gör jag skribent- och kommunikationsuppdrag, föreläser och driver bloggen med samma namn. Men framför allt jobbar jag mot ett långsiktigt författarskap. Läs mer om mig och mina erbjudanden nedan.

Erfarenhet

Jag jobbar som kommunikatör på Näringslivs- och destinationskontoret i Varbergs kommun, och har gjort det till och från sedan 2017. För mig är det är en förmån att få utveckla varumärket Varberg tillsammans med drivna och inspirerande kollegor. Det senaste året har jag också arbetat med utgivningen av min första roman och även påbörjat min andra.

Parallellt med kommunikatörsjobbet gör jag frilansuppdrag. Under drygt ett år var jag projektledare för Öppna företag, ett viktigt lokalt nätverk för företag som vill påverka i samhället. Sedan jag slutade tjänsten har jag fortsatt jobba för Öppna företag ideellt.

Jag har många års erfarenhet av kommunikations- och redaktörsarbete på kommunikationsavdelningen på Ringhals kärnkraftverk. Innan dess har jag bland annat arbetat som marknadsassistent, skolfotograf och frilansskribent.

2017 -
Skribent och kommunikatör på Näringslivs- och destinationskontoret, Varbergs kommun
2016 -
Egenföretagare i Word by Steinwall
2016 - 2017
Projektledare för Öppna företag
2008 - 2016
Redaktör på Ringhals kärnkraftverk

Utbildning

Min huvudsakliga utbildning gick jag på Lunds universitet och Högskolan i Halmstad, med svenska och statsvetenskap som huvudämnen. Jag har också kortare utbildningar inom kommunikation, copywriting och marknadsföring, samt ett flertal utbildningar inom skrivande.

Bloggen Word by Steinwall

Både företaget och bloggen Word by Steinwall skapades 2016. Bloggen, som nu har haft hundratusentals läsare, berör det som upptar tankarna och fyller vardagen; som vad vi längtar efter, människorna vi bryr oss om, hälsan och den eviga kampen mot tiden och normerna. Jag vill också skriva mer om författardrömmen och den långa process som föregår en färdig bok. Välkommen att följa min blogg!

Nuläge

Jag bor i Varberg i en stor bonusfamilj, med fyra barn hemma och äldsta barnet i Stockholm. Dagarna innehåller jobb, skrivande, familjeliv och träning, och så ofta det finns möjlighet också äventyr och resor med min man och livskamrat Mathias. Jag prioriterar det som ger mig glädje och nya upplevelser som får min värld att växa, och helst vill jag inte slösa en enda dag på fel saker.

Värderingar & livssyn

Möjligheten att njuta av livet är en förmån som ska användas – med både ödmjukhet och tacksamhet. Öppenhet är min riktlinje, det har gett mig ett rikare liv. Jag brinner för jämställdhetsfrågor men väljer mina debattforum. Jag tror att människan i vår kultur har stora möjligheter att påverka sitt liv, och ett ansvar för dem som inte har det. Mina värderingar och min samhällssyn bygger på en liberal ideologi och är i linje med Centerpartiets, därför är jag medlem i partiet. Allt arbete som utförs av Word by Steinwall görs inom ramarna för respekt, kvalitet, mod och livsglädje.

“Allt arbete som utförs av Word by Steinwall görs inom ramarna för respekt, kvalitet, mod och livsglädje.”