EMMA STEINWALL

Passion för ord

De senaste åren har mitt liv tagit flera nya och spännande vändningar. 2021 debuterade jag som författare med relationsromanen Det röda året, och min andra roman Sekunderna är nu på gång. Målet har alltid varit ett långsiktigt författarskap. Genom företaget Word by Steinwall gör jag frilansuppdrag, parallellt med deltidsanställning som kommunikatör. Jag föreläser gärna, främst kring skrivande och kommunikation, och med varierad frekvens driver jag fortfarande bloggen Word by Steinwall.

Som politisk engagerad för Centerpartiet är jag ledamot i Kultur- och fritidsnämnden i Varbergs kommun. Jag kandiderade också till riksdagen för Centerpartiet Halland i senaste  valet.

Jag har en stark tro på det personliga engagemangets kraft, och en längtan efter att bidra till en bättre värld.  Som tur är finns det många sätt att göra skillnad och jag slutar aldrig leta efter min roll i den strävan. Mitt livs lärdom är att ju bättre man känner sig själv, desto lättare har man att förstå sin omgivning. Detta blev så betydelsefullt för mig att jag tatuerade Temet nosce – Känn dig själv – på armen som en påminnelse. Åren med bloggen har varit hjälpsamma i det syftet; för mig är skrivandet, att vara tvungen att formulera sina tankar i ord, det mest effektiva sättet att tolka omvärlden och förstå hur den påverkar en.

Läs mer om mina erbjudanden nedan, och välkommen att följa min blogg!

Erfarenhet

Jag har förmånen att ha ett brett och varierat yrkesliv. Under 2021 arbetade jag med utgivningen av min första roman och nu skriver jag på min andra. De senaste åren har jag varit kommunikatör på Näringslivs- och destinationskontoret i Varbergs kommun, periodvis med uppdrag även på andra förvaltningar inom kommunen. För mig har det varit ett viktigt och roligt jobb att få utveckla varumärket Varberg tillsammans med drivna och inspirerande kollegor. Men i januari 2023 bytte jag arbetsgivare till Region Halland, för ett år som kommunikatör på Hallands sjukhus.

Parallellt med detta tar jag frilansuppdrag inom kommunikation, som skribent, kommunikationsstrateg och ibland som föreläsare. Under drygt ett år var jag projektledare för Öppna företag, ett viktigt lokalt nätverk för företag som vill påverka i samhället. Sedan jag slutade tjänsten har jag fortsatt jobba för Öppna företag ideellt.

Jag har många års erfarenhet av kommunikations- och redaktörsarbete på kommunikationsavdelningen på Ringhals kärnkraftverk. Innan dess har jag bland annat arbetat som marknadsassistent, skolfotograf och frilansskribent.

2023 - pågående
Kommunikatör på Hallands sjukhus, Region Halland
2016 - pågående
Egenföretagare i Word by Steinwall
2017 - 2022
Skribent och kommunikatör på Näringslivs- och destinationskontoret, Varbergs kommun
2016 - 2017
Projektledare för Öppna företag
2008 - 2016
Redaktör på Ringhals kärnkraftverk

Utbildning

Min huvudsakliga utbildning gick jag på Lunds universitet och Högskolan i Halmstad, med svenska och statsvetenskap som huvudämnen. Jag har också kortare utbildningar inom kommunikation, copywriting och marknadsföring, samt ett flertal utbildningar inom skrivande.

Bloggen Word by Steinwall

Både företaget och bloggen Word by Steinwall skapades 2016. Bloggen, som nu har haft hundratusentals läsare, berör det som upptar tankarna och fyller vardagen; som vad vi längtar efter, människorna vi bryr oss om, hälsan och den eviga kampen mot tiden och normerna. Jag skriver gärna om samhällsfrågor, applicerade på den enskilda människans tillvaro. Framöver kommer det sannolikt mer om författardrömmen och den långa process som föregår en färdig bok. Välkommen att följa min blogg!

Nuläge

Jag bor i Varberg i en stor bonusfamilj, med fyra barn hemma och äldsta barnet i Stockholm. Dagarna innehåller jobb, skrivande, familjeliv och träning, och så ofta det finns möjlighet också äventyr och resor med min man och livskamrat Mathias. Jag prioriterar det som ger mig glädje och nya upplevelser som får min värld att växa, och helst vill jag inte slösa en enda dag på fel saker.

Värderingar & livssyn

Möjligheten att njuta av livet är en förmån som ska användas – med både ödmjukhet och tacksamhet. Öppenhet är min riktlinje, det har gett mig ett rikare liv. Jag brinner för jämställdhetsfrågor men väljer mina debattforum. Jag tror att människan i vår kultur har stora möjligheter att påverka sitt liv, och ett ansvar för dem som inte har det. Mina värderingar och min samhällssyn bygger på en socialliberal ideologi som bäst representeras av Centerpartiet.

Allt arbete som utförs av Word by Steinwall görs inom ramarna för respekt, kvalitet, mod och livsglädje.

“Allt arbete som utförs av Word by Steinwall görs inom ramarna för respekt, kvalitet, mod och livsglädje.”