EMMA STEINWALL

Passion för ord

De senaste åren har mitt liv tagit flera nya och spännande vändningar. 2021 debuterade jag som författare med relationsromanen Det röda året, och nu jobbar jag mot ett långsiktigt författarskap. Genom mitt företag Word by Steinwall gör jag skribent- och kommunikationsuppdrag, parallellt med min anställning i Varbergs kommun. Jag föreläser gärna, främst kring skrivande och kommunikation, och med varierad frekvens driver jag fortfarande bloggen Word by Steinwall. Läs mer om mig och mina erbjudanden nedan!

Jag kandiderade till riksdagen för Centerpartiet Halland i valet 2022, och är styrelseledamot i Centerpartiet Varberg.  Mer om mitt politiska engagemang kan du läsa här.

Erfarenhet

Jag har förmånen att ha ett brett och varierat yrkesliv. Under 2021 arbetade jag med utgivningen av min första roman och nu skriver jag på min andra. Jag jobbar också deltid som kommunikatör på Näringslivs- och destinationskontoret i Varbergs kommun, där jag varit till och från sedan 2017. Periodvis gör jag uppdrag även på andra förvaltningar inom kommunen. För mig är det är ett viktigt och roligt jobb att få utveckla varumärket Varberg tillsammans med drivna och inspirerande kollegor.

Parallellt med detta tar jag frilansuppdrag inom kommunikation, som skribent, kommunikationsstrateg och ibland som föreläsare. Under drygt ett år var jag projektledare för Öppna företag, ett viktigt lokalt nätverk för företag som vill påverka i samhället. Sedan jag slutade tjänsten har jag fortsatt jobba för Öppna företag ideellt.

Jag har många års erfarenhet av kommunikations- och redaktörsarbete på kommunikationsavdelningen på Ringhals kärnkraftverk. Innan dess har jag bland annat arbetat som marknadsassistent, skolfotograf och frilansskribent.

2016 -
Egenföretagare i Word by Steinwall
2017 - 2022
Skribent och kommunikatör på Näringslivs- och destinationskontoret, Varbergs kommun
2016 - 2017
Projektledare för Öppna företag
2008 - 2016
Redaktör på Ringhals kärnkraftverk

Utbildning

Min huvudsakliga utbildning gick jag på Lunds universitet och Högskolan i Halmstad, med svenska och statsvetenskap som huvudämnen. Jag har också kortare utbildningar inom kommunikation, copywriting och marknadsföring, samt ett flertal utbildningar inom skrivande.

Bloggen Word by Steinwall

Både företaget och bloggen Word by Steinwall skapades 2016. Bloggen, som nu har haft hundratusentals läsare, berör det som upptar tankarna och fyller vardagen; som vad vi längtar efter, människorna vi bryr oss om, hälsan och den eviga kampen mot tiden och normerna. Jag skriver gärna om samhällsfrågor, applicerade på den enskilda människans tillvaro. Framöver kommer det sannolikt mer om författardrömmen och den långa process som föregår en färdig bok. Välkommen att följa min blogg!

Nuläge

Jag bor i Varberg i en stor bonusfamilj, med fyra barn hemma och äldsta barnet i Stockholm. Dagarna innehåller jobb, skrivande, familjeliv och träning, och så ofta det finns möjlighet också äventyr och resor med min man och livskamrat Mathias. Jag prioriterar det som ger mig glädje och nya upplevelser som får min värld att växa, och helst vill jag inte slösa en enda dag på fel saker.

Värderingar & livssyn

Möjligheten att njuta av livet är en förmån som ska användas – med både ödmjukhet och tacksamhet. Öppenhet är min riktlinje, det har gett mig ett rikare liv. Jag brinner för jämställdhetsfrågor men väljer mina debattforum. Jag tror att människan i vår kultur har stora möjligheter att påverka sitt liv, och ett ansvar för dem som inte har det. Mina värderingar och min samhällssyn bygger på en socialliberal ideologi som bäst representeras  av Centerpartiet.

En viktig lärdom har varit att ju mer du känner dig själv, desto lättare har du att förstå din omgivning. Detta blev så betydelsefullt för mig att jag tatuerade in orden Temet nosce – Känn dig själv – på armen som en påminnelse (givetvis i favorittypsnittet Futura Book).

Allt arbete som utförs av Word by Steinwall görs inom ramarna för respekt, kvalitet, mod och livsglädje.

“Allt arbete som utförs av Word by Steinwall görs inom ramarna för respekt, kvalitet, mod och livsglädje.”